2003 / Freyung / Cultural Centre in Historic Monument "Langstadl"

The conversion of an historic storehouse in Freyung into a cultural centre accommodates the congress hall and exhibition centre, and sets within the surrounding landscape a seamless progression from terraced outdoor beer gardens to outdoor performance areas incorporating underground carparking. This urban approach emphasizes a focus on shared public spaces for milling, performance and exhibitions.
Formally, the new built extension to the storehouse sits within the original ashlar walls as a glazed lantern overlooking the surrounding terraces and outdoor spaces.

Conversion of Historic Storehouse
Client: 
City of Freyung
Status: 
Purchase Competition
Size: 
2.000 sqm
Project: Karlheinz Beer, Anne Beer Team: Lohrer Hochrein / Landscape